Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Havenplein 3

Zierikzee
kamers
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Investment Memorandum: Een fraai monumentaal beleggingsobject bestaande uit een verhuurde winkel met een bovenwoning in het kernwinkelgebied van Zierikzee.

Het pand met karakteristieke voorgevel is gelegen aan het druk bezochte Havenplein. Het Havenplein is één van de toeristische trekpleisters van Zierikzee. Het Havenplein kan worden omgeschreven als een locatie met veel exposure welke omringd wordt door groot scala aan winkels en restaurants. Vooral tijdens de zomerperiode is het Havenplein de place-to-be voor gezelligheid en amusement.

Het geheel, dat gebouwd is in 1909, is aangewezen als gemeentelijk monument en bestaat uit een verhuurde winkel met een bovenwoning. De winkel heeft de hoofdingang aan het Havenplein en een achteringang aan de Hoge Molenstraat.
De winkelruimte is gesitueerd op de begane grond en beschikt daarbij ook over één opslagruimte op de 1e verdieping. Verder zijn de gehele 1e alsook 2e verdieping toebedeeld aan de bovenwoning.

De hoofdingang van de bovenwoning bevindt zich in de winkel. Derhalve dat de onderhuurder de achteringang van de winkel gebruikt om naar de entree van de woning te komen en te gaan.

De huurder van de winkelruimte heeft een lopende huurovereenkomst tot 01-03-2024. Deze overeenkomst zal naar alle waarschijnlijkheid worden verlengd naar 28-02-2027. De gesprekken hierover lopen nog.

De actuele huurinkomsten bedraagt: € 55.200,- per jaar excl. BTW.

De huurder van de bovenwoning heeft een huurcontract voor onbepaalde tijd. De onderhuurder betaalt de huurpenningen rechtstreeks aan de winkelexploitant.

In het kort:
– Havenplein 3, 4301 JD te Zierikzee
– Gemeentelijk monument geregistreerd onder: 1676/25
– Vraagprijs € 649.000,- k.k.
– Winkelruimte ca. 498 m2 VVO incl. opslagruimte op de 1e verdieping
– Bovenwoning ca. 279 m2 GBO
– Perceel 573 m2
– Actuele Huurinkomsten: € 55.200,- per jaar excl. BTW

Locatie:
Naast dat diverse restauranthouders het Havenplein gebruiken ter uitbreiding van hun terras, is het Havenplein elk jaar het middelpunt van plezier en amusement. Op het Havenplein worden o.a. een weekmarkt, jaarlijkse kerstmarkt en de kermis georganiseerd.

Zierikzee is een stad in de gemeente Schouwen-Duiveland in de Nederlandse provincie Zeeland en telt sinds 1 januari 2020 ca. 11.460 inwoners en is daarmee de grootste plaats van de gemeente Schouwen-Duiveland. Zierikzee staat bekend als monumentenstad, met maar liefst 568 monumenten! De gemeente is flink bezig met het uitbreiden en moderniseren van de stad. De woonwijken binnen de grachten worden vernieuwd en er wordt buiten de grachten flink bijgebouwd. Het aantal bezoekersaantal van deze prachtige stad zal dan ook aanzienlijk stijgen in de toekomst.

Zierikzee is eenvoudig te bereiken door de naastgelegen N59 en N256. De N59 geeft aansluiting richting de Randstad en de N256 geeft aansluiting via de Zeelandburg richting Goes en Middelburg.

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht met lopende huurovereenkomsten, waarvan de huurder een onderhuurovereenkomst inzake de bovenwoning heeft gesloten. De huuropbrengst van de bovenwoning komt geheel toe aan de winkelexploitant.

Huurovereenkomst:
Huurder : Eenmanszaak Deurloo Interieurhuys
Ingangsdatum : 17-03-1999
Expiratiedatum : 28-02-2024
Verlenging : 2 jaar
Actuele huur : € 55.200,- per jaar excl. BTW
Indexatie : Jaarlijks conform CPI
Opzegtermijn : 1 jaar
Waarborgsom : € 11.345,- excl. BTW

Bijzonderheden:
De huurder stelt een waarborgsom of bankgarantie t.b.v. € 11.345 excl. BTW.
De bovenwoning wordt door de winkelexploitant onderverhuurd.

Vraagprijs
€ 649.000,- k.k.

Oppervlaktes:
Winkel: 498 VVO
Woning: 279 GBO

Nutsvoorzieningen:
De winkel en de bovenwoning hebben dezelfde nutsvoorzieningen. Er zijn geen tussenmeters geplaatst voor het monitoren van het werkelijke verbruik.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Zierikzee’ dat geheel onherroepelijk in werking is en heeft de bestemming ‘Centrum- w’. De voor ‘Centrum- w’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
– Detailhandel met uitzondering van perifere detailhandel
– Wonen met uitsluitsel van wonen op de begane grond
– Kantoren
– Dienstverlening
– Maatschappelijke voorzieningen
– Kleinschalige bedrijfsactiviteiten als bedoeld in categorie 1 van de ‘Staat van Bedrijfsactiviteiten’
– Ondersteunende horeca bij detailhandel, waarbij de oppervlakte van ondersteunende horeca-activiteiten niet meer mag bedragen dan 25% van het totale verkoopbare vloeroppervlak met een maximum van 50m2.

Bodeminformatie:
Zowel bij het Bodemloket als bij Nazca4u is ten aanzien van deze locatie geen informatie beschikbaar over bodemonderzoek en/of sanering. Gezien de ligging in het historische centrum kan er sprake zijn van historische vervuiling. Tevens kan er in het pand sprake zijn van de aanwezigheid van asbesthoudende materialen.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Koopovereenkomst:
De koopovereenkomst zal worden opgesteld op basis van het NVM-model – Bedrijfs-onroerendgoed (2019).

Voorbehoud:
Er komt niet eerder een koopovereenkomst tot stand dan dat er een volledige overeenstemming tussen partijen alsook de essentialia van de koopovereenkomst is bereikt.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Zierikzee
Sectie : L
Nummer : 2162
Groot: 573 m2

Fiscaal:
Er is geen sprake van omzetbelasting.
De koopsom wordt v.a. 1 januari 2023 belast met 10,4% overdrachtsbelasting.

Energielabel:
Het object is aangewezen als gemeentelijk monument waardoor het geheel is vrijgesteld van het hebben van een energielabel.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Staat van oplevering:
In afwijking van het standaard NVM-model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed meedeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Verkocht

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles