Sinke Komejan
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Amfoor 6

Kapelle
kamers
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Omvangrijk bedrijfspand op bedrijventerrein de Smokkelhoek in Kapelle.

Een bedrijfspand bestaande uit in totaal 3.700 m2 bedrijfsruimte en kantoor, gesitueerd op een perceel van 10.907 m2 groot. Het geheel is in 2018 gebouwd conform de hedendaagse bouwvoorschriften en is voorzien van moderne en hoogwaardige voorzieningen en installaties. De afgelopen jaren is het pand in gebruik geweest een lokaal fruitbedrijf. Vanwege een bedrijfsverhuizing komt het geheel te koop.

Dit bedrijfspand ligt aan de oostzijde van Kapelle en heeft een uitstekende verbinding met de A58 welke Kapelle met Bergen op Zoom en Vlissingen- Middelburg verbindt. Het bedrijventerrein de Smokkelhoek staat bekend om haar grote diversiteit aan ondernemers welke zowel nationaal als internationaal georiënteerd zijn. Vele grote gerenommeerde ondernemers als Lion Foods, Hoondert, Wolter & Dros, VDL Hapro, Coroos, TopOnions, Seasun en VKP bouw zijn op dit industrieterrein gevestigd.

De gronden zijn in erfpacht uitgeven, maar kunnen op elk moment gekocht worden van de gemeente Kapelle. De koopsom is bepaald op de oorspronkelijke grondwaarde, te weten € 100,- per m2.

In het kort:
– Amfoor 6, 4421 SE Kapelle
– Vraagprijs € 2.695.000,- k.k. excl. BTW
– Bedrijfsruimte en kantoorruimte
– Perceel 10.907 m2 groot
– Bouwjaar 2018
– Bestemming t/m categorie 4.2

Afmetingen:
Begane grond:
Laaddock : 250 m2 VVO
Bedrijfsruimte 1 : 800 m2 VVO, waarvan 350 m2 gekoeld
Bedrijfsruimte 2 (grote hal) : 1.600 m2 VVO

1e verdieping:
Kantoor, toiletten en kantine : 250 m2 VVO
Entresolvloer : 800 m2 VVO

Totaal : 3.700 m2

Bouwaard:
– Volledig onderheid;
– Staalconstructie op een gewapende ringbalkfundering;
– Borstwering van prefab geïsoleerde betonpanelen;
– Buitengevels in sandwichpanelen;
– Het dak is afgewerkt met stalen dakplaten voorzien van isolatie en 2-laagse bitumen dakbedekking;
– De verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in betonnen kanaalplaatvloeren;
– De entresolvloer in de bedrijfshal is uitgevoerd in hout;
– De binnenwanden zijn uitgevoerd in sandwichpanelen op een prefab geïsoleerde borstwering;
– De ramen en kozijnen zijn van kunststof met HR++ beglazing;
– De kantoorruimtes zijn afgewerkt met systeemplafonds;
– Toegang via vier elektrisch bedienbare overheaddeuren en diverse loopdeuren.

Voorzieningen:
– Elektra aansluiting 3×250 ampere;
– Koelcellen en koelinstallatie CO2;
– Laadkuil met twee loadingdocks;
– Brandmeldinstallatie;
– Kunststof kozijnen met dubbele beglazing;
– Inbraakalarminstallatie;
– Verwarming kantoor middels vloerverwarming en enkele radiatoren als bijverwarming.
– CV-combi ketel Vaillant ecoTEC plus 35-38/5-5 L;
– Mechanische ventilatie;
– Internet glasvezelverbinding;
– Diverse automatische overheaddeuren;
– Krachtsroom;
– Led verlichting met sensoren;
– Buitenterrein verhard met asfalt.

Locatie:
Aan de snelweg A58 ligt het bedrijventerrein de Smokkelhoek, aan de oostzijde van Kapelle. De Smokkelhoek is een groot bedrijventerrein van 100 hectare groot. Er zijn veel grote gerenommeerde bedrijven op de Smokkelhoek gevestigd. Denk aan VKP bouw, Top Taste en Lion Foods etc. Het bedrijventerrein ontwikkelt zich enorm en de economie draait hier op volle toeren. Tot slot ligt op korte afstand de Westerscheldetunnel, waardoor Zeeuws-Vlaanderen en het Belgische achterland tevens moeiteloos te bereiken zijn.

Kapelle is een gemeente met ongeveer 12.500 inwoners en staat bekend om haar groente en fruitteelt. Kapelle is letterlijk en figuurlijk een bloeiende gemeente. De kernen Kapelle, Biezelinge, Eversdijk, Schore en Wemeldinge worden omringd door groene landschappen en boomgaarden. Van oorsprong de gemeente ligt tegen de stad Goes aan waardoor het centrum en andere voorzieningen snel te bereiken zijn. De gemeente Kapelle is al jaren de vestigingsplaats van aantal grote bedrijven, waaronder Seasun, glastuinbouwbedrijf, DLF (gespecialiseerd in zaden), Coroos (conservenfabriek), Hapro (zonnebanken en dakkoffers), Ecotank (bulkopslag voor o.a. de levensmiddelen-, fermentatie- en veevoederindustrie) en CZAV (dé agrarische coöperatie in Zuid-Nederland).

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Kapelle
Sectie : S
Nummers : 946, 949 en 962
Grootte : 7.294 m2, 1.348 m2 en 2.265 m2
Bijzonderheden : eigendom belast met erfpacht

Erfpacht:
De percelen zijn door de gemeente Kapelle in erfpacht (eeuwigdurend) uitgegeven. De jaarlijkse canon bedraagt € 36.000,- (prijspeil 2022). De erfpachtcanon wordt jaarlijks geïndexeerd met de consumentenprijsindex. De huidige eigenaren kan te allen tijde de grond kopen tegen de oorspronkelijke grondwaarde (€ 100,– per m² exclusief BTW).

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Smokkelhoek’ onherroepelijk vastgesteld op 25 juni 2013 en heeft de bestemming ‘Bedrijf’. De gronden zijn bestemd voor bedrijven tot en met categorie 4.2.
Het bebouwingspercentage is 80% van het bouwperceel en de afstand tot de zijdelingse perceelsgrens bedraagt ten minste 3 meter. De maximum bouwhoogte is 12 meter.

Zakelijk lasten:
Onroerend zaakbelasting 2021 : € 5.353,14
Rioolheffing : € 175,67

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Overdrachtsbelasting:
Ter zake van de levering van de onroerende zaak is 8% overdrachtsbelasting verschuldigd. De overdrachtsbelasting wordt geheven over de som van de koopsom plus de contante waarde van de erfpachtcanon. Deze twee bedragen samen vormen de heffingsgrondslag.

Fiscaal:
Wegens de levering van de registergoederen is van rechtswege omzetbelasting verschuldigd, aangezien de levering van de registergoederen is aan te merken als een levering als bedoeld in artikel 11 lid 1 aanhef sub a. onder 1 Wet op de omzetbelasting 1968 juncto artikel 11 lid 5 en 6 Wet op de omzetbelasting 1968. De omzetbelasting wordt, wanneer de koper kwalificeert als ondernemer in de zin van de Wet op de omzetbelasting 1968, verlegd naar de koper op de voet van het bepaalde in artikel 24ba lid 1 aanhef en onderdeel d. Uitvoeringsbesluit omzetbelasting 1968 in samenhang met het bepaalde in paragraaf 5.3. van het besluit van de staatssecretaris van Financiën de dato negentien september tweeduizend dertien (kenmerk BLKB2013/1686M).
De wegens de verkrijging van de registergoederen verschuldigde overdrachtsbelasting –behoudens eventuele vrijstelling – is geheel voor rekening van de koper.

Staat van oplevering:
Het geheel wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd, exclusief roerende zaken.
De verkoper geeft geen enkele garantie omtrent de milieukundige, bouwkundige en technische staat van de registergoederen. Koper zal de verkoper dan ook vrijwaren in de leveringsakte voor alle aanspraken ten aanzien van de milieukundige, bouwkundige en technische staat. Koper heeft middels de dataroom alle relevante informatie ontvangen, daarvan kennis kunnen nemen en verklaart daarmee volledig in te kunnen stemmen. Alle gevolgen voortvloeiende uit deze informatie komen geheel voor rekening en risico van koper en koper kan verkoper nimmer daarop aanspreken.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail bedrijfsmakelaars@sinke.nl.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Verkocht

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles
Beschikbaar
Scoudestraat 32
Krabbendijke
€ 399.000,- k.k.
Belegging
Beschikbaar
Camperveer 4
Kamperland
€ 609.000,- k.k.
Leisure
Beschikbaar
Fagotweg 15
Middelburg
€ 1.925,- Per maand
Bedrijfsruimte
Beschikbaar
v.d.Spiegelstraat 104
Goes
€ 650.000,- k.k.
Belegging
Beschikbaar
Markt 2
Brouwershaven
Kantoorruimte
Beschikbaar
Vierstraat 8
Yerseke
€ 295.000,- k.k.
Belegging
Beschikbaar
Spuistraat 46
Vlissingen
€ 1.700,- Per maand
Winkelruimte
Benieuwd naar al ons bedrijfsaanbod?
Sinke Komejan heeft bedrijfsaanbod in heel Zeeland. Van bedrijfsunit tot winkelpand. Ons kantoor in Middelburg staat voor u klaar.

Bekijk al het aanbod