Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Nieuwe woonspeciaalzaak in hartje Koudekerke: ‘De doelgroep loopt langs’

18 oktober 2021
Geschreven door: Rick Hengst

Een winkel waar je terechtkunt voor stucwerk, meer dan dertig soorten vloeren én doe-het-zelfproducten, midden in Koudekerke. Dat is de missie van ondernemer Yunus Arslan. Afgelopen mei heeft hij zijn speciaalzaak geopend. – “een goede tijd, want iedereen is aan het bouwen!”

 

Mini-woonkamers

Arslan en zijn compagnons – Arslan Zeeland BV – houden zich bezig met de afbouw van woningen, oftewel de aankleding van interieurs met vloeren, wanden en plafonds. Naast buitendienst voor particulieren en ondernemers richten ze zich nu dus ook op hun winkel in Koudekerke. “In mini-woonkamers kun je de verschillende vloeren en muren zien”, vertelt Arslan. “Je muren laten stuken is een dure klus, terwijl je van tevoren niet weet hoe het eruit komt te zien. In onze winkel kan dat wel. Daarin zijn we uniek.”

In het pand komt ook zo’n dertig meter aan rekken met huishoudelijke doe-het-zelfproducten. “Laatst moest ik voor een tubetje Bison Kit naar een bouwmarkt in Vlissingen rijden. Nu komt er voor de lokale bevolking toch een speciaalzaak. Producten van kwaliteit tegen gunstige prijzen.”

 

Gunfactor

De speciaalzaak, die direct naast de Jumbo in Koudekerke ligt, is volgens Arslan vooral aantrekkelijk voor tweede-huisbezitters. “Veel mensen hebben een huisje op een vakantiepark in de buurt. Zij komen hun boodschappen bij de Jumbo doen. Dat is voor ons de juiste doelgroep: we hoeven alleen maar uit te stralen wat we doen, dat is genoeg. De band met de lokale gemeenschap vind ik belangrijk, ik houd niet van bedrijventerreinen.”

Arslan is geboren in Turkije en woont vanaf zijn vierde in Zeeland. “Ik krijg nooit een vraag over mijn afkomst, ik heb er niet minder werk door. Dat komt denk ik door de openheid van Zeeuwen. Mensen hier kijken niet naar hoe je eruitziet, maar naar wat je doet. Anders zou ik ook niet in een dorp gaan zitten. De gunfactor is heel hoog.”

 

Alleen maar lof

Het pand aan de Badhuisstraat stond al een tijdje leeg. “Een paar jaar geleden zat er een Hubo. Als ik wat nodig had, ging ik het daar halen. Het liep altijd goed, dus de behoefte aan een doe-het-zelfwinkel is er.” Toen de Hubo twee jaar geleden wegging, had Arslan zich niet verdiept in het pand. “Het lijkt klein vanaf de voorkant gezien – terwijl het zo’n 200 vierkante meter is. Toen we aan het werk waren voor een klant in Koudekerke, kwamen we er continu langs. Ik heb toch maar een keer gebeld en een afspraak gemaakt.”

Rick Hengst heeft bemiddeld in de verhuur. “De informatie was helder, hij was snel in het terugkoppelen en hij benoemde duidelijk wat wel en niet mogelijk is. Ik heb er alleen maar lof over. Als ik nog een keer zoiets aanga, dan zou ik zeker vragen of hij opnieuw als makelaar zou willen bemiddelen.”

Reviews