'In andere halve week verkocht'

 

De voormalige pastorie in Ovezande is een ruim huis met een prachtige tuin eromheen. Loes van Dam en haar partner verkochten het in een anderhalve week tijd. Waarom het in de verkoop ging? Daar is ze nuchter over: “Het is een groot huis met acht kamers en de tuin is heel mooi, maar ook heel uitgestrekt. Wij worden ouder en dan gaat het onderhoud steeds zwaarder vallen.” 

Ze heeft er bijna twintig jaar met plezier gewoond. “Het is een karakteristieke woning, met nog authentieke elementen. Zo ligt er een prachtige oude tegelvloer in de gang. In de loop der jaren hebben we er best het een en ander aan gedaan: een nieuwe keuken, dakkapellen vernieuwd en zonnepanelen laten plaatsen. Hoewel het huis uit 1900 stamt, is het door alle aanpassingen een comfortabele woning.”  Het contact met Sinke Komejan verliep prima. In september vorig jaar was er een verkennend gesprek en in het voorjaar werd de beslissing genomen om het huis te koop te zetten. “We kregen goede adviezen hoe we huis beter konden presenteren, bijvoorbeeld door het minder vol te maken. De cameramensen hebben een prachtige fotoreportage gemaakt en we kregen al heel snel bezoekers.” Binnen 10 dagen waren er drie stellen die een bod uitbrachten en was het huis onder voorbehoud verkocht. En nu vertrekken Loes en haar partner naar Vlissingen, want het water trekt.

Wat ze gaat missen aan haar ‘oude’ huis? “Dat lijkt misschien een detail. Maar ik hang nu mijn was buiten op en dat kan straks niet meer.” (Ze verhuist namelijk naar een appartement  waar de was niet buiten opgehangen mag worden.) “ Iedereen denkt dat ik de tuin enorm ga missen. Die is ook prachtig en we hebben een fijne moestuin. Maar straks is heel Walcheren mijn tuin, dan heb ik de tijd aan mezelf en kan ik heerlijk gaan fietsen en wandelen.”  

onze vestigingen:

Goes Grote Kade 2
4461 BE Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
Bedrijfsmakelaars Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 62 00 62
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail